Skip to main content

Werkwijze

Aanmelden

U kunt zich telefonisch of via de email voor behandeling bij me aanmelden. Mijn emailverbinding is niet beveiligd, dus mail geen privacygevoelige informatie.

Om voor vergoeding van behandeling bij een gezondheidszorgpsycholoog in aanmerking te komen, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Zonder verwijsbrief kan ik u wel  in behandeling nemen, maar zal uw zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. De huisarts kan u verwijzen via Zorgdomein. Ook kan de huisarts u een schriftelijke verwijzing geven. Deze verwijzing kunt u meenemen naar uw eerste afspraak.

Ik zal uw behandeling altijd starten met een intakegesprek. Na dit gesprek zal ik met u bespreken wat ik vermoed dat er met u aan de hand is. Daarna maak ik een behandelplan.

Ik zal met u overleggen over het doel van de behandeling en de manier waarop dat doel bereikt kan worden. Ook vertel ik u hoelang de behandeling ongeveer gaat duren. Op grond van deze informatie geeft u toestemming voor de behandeling. Ik zal ook tijdens de behandeling met u blijven overleggen en u informatie geven.

Tijdens het laatste behandelcontact zal de behandeling met u worden geëvalueerd, maar ook tussendoor kunnen evaluaties plaatsvinden. Uw mening is erg belangrijk bij de behandeling. Via deze link vindt u alle informatie die van belang is als u bij mij in behandeling komt.

Behandeling

Behandel
methode

Bij uw behandeling kan ik gebruik maken van verschillende behandelmethoden. Deze methoden kunnen eventueel in combinatie worden toegepast. 

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Acceptance and commitment therapie
  • Mindfulness
  • EMDR
  • eHealth
  • Psychoeducatie

De behandeling vindt doorgaans face to face plaats, maar het is ook mogelijk om uw behandeling online plaats te laten vinden.

Klachtenregeling 

Ik doe vanzelfsprekend mijn uiterste best om u te behandelen. Ondanks dat kan het toch voorkomen dat u niet tevreden bent. Uiteraard hoop ik dat wanneer u iets niet bevalt, u dit eerst met mij bespreekt, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Aangezien ik BIG geregistreerd ben, ben ik gehouden aan de wettelijke klachtenregeling en beroepscode, zoals die is afgegeven door de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten, waar ik lid van ben.

Op de site van de LVVP vindt u alle informatie, mocht u een klacht in willen dienen.